Newsflash
Știri

Unul din cinci servicii medicale este plătit direct din buzunarul pacientului

de Florentina Ionescu - oct. 12 2020
Unul din cinci servicii medicale este plătit direct din buzunarul pacientului

Medicul Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a prezentat vineri câteva date referitoare la sistemul sanitar din România.

Pe pagina Observatorului Român de Sănătate sunt explicate, așadar, informații despre Cheltuiala totală cu sănătatea în anul 2019.

Din datele prezentate de secretarul de stat reiese că 20,5% sunt plățile făcute de pacienți direct din buzunar pentru serviciile de sănătate, din totalul cheltuielilor cu sănătatea la nivelul anului trecut.

observatorul roman de sanatate date dragos garofil 9 octombrie 2020

Observatorul Român de Sănătate a preluat datele oferite de Dragoș Garofil și le-a publicat vineri, 9 octombrie, pe pagina oficială:

„75% din spitalele publice din România sunt în subordinea autorităților locale. «Este o descentralizare care este parțial un eșec», spune Dragoș Garofil, secretar de stat Ministerul Sănătății, în cadrul Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar, în desfășurare în acest moment [https://cnfms.ro].

În anul 2019, autoritățile locale au contribuit în proporție de 1,55% la cheltuielile totale cu sănătatea.

Între anii 2017 și 2019, din veniturile totale ale spitalelor, veniturile din bugetele locale au reprezentat 3%.

‼️ În prezent nu există entități sau echipe care să monitorizeze gradul de implicare al autorităților locale în sănătatea comunității lor și eficiența acestora. Este unul dintre obiectivele noastre la Observatorul Român de Sănătate”.


Notă autor:

Credit foto: www.facebook.com/observatorulromandesanatate/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe