Newsflash
Știri

Uniunea Europeană a autorizat remdesivir ca tratament pentru formele grave de COVID-19

de Dr. Laura Davidescu - iul. 3 2020
Uniunea Europeană a autorizat remdesivir ca tratament pentru formele grave de COVID-19

Vineri, 3 iulie, oficialii de la Bruxelles au anunțat autorizarea în procedură accelerată a remdesivirului pentru tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19, făcând din această substanță primul tratament împotriva noului virus.

Anunțul vine la o săptămână după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și-a dat aprobarea asupra medicamentului produs de către compania Gilead Sciences pentru a fi utilizat la adulții și adolescenții de peste 12 ani cu pneumonie și care necesită suport de oxigen, anunță Reuters.

De asemenea, autorizarea vine la numai câteva zile după ce compania producătoare a acestui antiviral a anunțat că alocă aproape toată producția medicamentului către Statele Unite în următoarele trei luni, provocând îngrijorare referitor la disponibilitatea remdesivirului în celelalte țări de pe glob.

"Nu vom precupeți niciun efort pentru a asigura tratamente eficiente sau vaccinuri împotriva coronavirusului", a declarat Stella Kyriakides, comisarul UE pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Comisia Europeană a anunțat miercuri, 1 iulie, că se află în negocieri cu Gilead pentru a obține dozele de remdesivir necesare celor 27 de state din cadrul Uniunii Europene.

Citește și: 

Studiu: un medicament eficient împotriva unei enzime a virusului SARS-CoV-2

Studii clinice relevante pentru tratamentul COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe