Newsflash
Știri

Un nou posibil vaccin împotriva COVID-19, bazat pe ARNm

de Dorina Novac - mar. 31 2020
Un nou posibil vaccin împotriva COVID-19, bazat pe ARNm

Două companii colaborează pentru a dezvolta un nou posibil vaccin împotriva COVID-19, bazat pe ARNm.

Potrivit unui comunicat de presă, Sanofi Pasteur, divizia globală de vaccinuri a companiei Sanofi și Translate Bio, o companie de cercetare și dezvoltare clinică de terapii bazate pe ARN mesager (ARNm), colaborează pentru a dezvolta un nou vaccin împotriva COVID-19.

VACCIN NOU

Cele două companii vor cerceta împreună mai multe variante potențiale, cu obiectivul de a accelera intrarea unui vaccin SARS-CoV-2 eficient și sigur în stadiul de dezvoltare clinică.

Această colaborare are la bază un acord existent din 2018 între cele două companii pentru a dezvolta vaccinuri de tip ARNm pentru boli infecțioase.

„Vaccinurile bazate pe ARNm funcționează prin imitarea agenților patogeni pentru a stimula un răspuns la nivelul sistemului imunitar. Se construiește astfel un mecanism de apărare care rămâne activ în organism pentru a combate viitoarele infecții”, se arată în comunicatul de presă.

Vaccinurile ARNm oferă o abordare inovatoare prin furnizarea unei secvențe de nucleotide care cuprinde codificarea antigenului sau antigenele selectate pentru potențialul lor ridicat de a induce un răspuns imun protector.

Translate Bio a început deja să dezvolte mai multe secvențe de ARN mesager și va folosi platforma sa ARNm pentru a descoperi, proiecta și produce o serie de vaccinuri potențiale împotriva SARS-CoV-2.

Sanofi va contribui cu expertiza sa amplă în domeniul producției de vaccinuri, precum și cu sprijin la nivelul rețelelor sale externe de cercetare pentru ca potențialele vaccinuri să intre apoi rapid în procesul de dezvoltare. Pentru companie, aceasta este a doua colaborare în eforturile sale de a dezvolta un posibil vaccin împotriva COVID-19. În februarie 2020, compania anunța un acord de colaborare cu Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA) din SUA pentru a continua dezvoltarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19.  


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe