Newsflash
Știri

Tulburările de dinamică sexuală, în discuție live cu specialiștii

de Dr. Ana MIHAI - iul. 1 2022
Tulburările de dinamică sexuală, în discuție live cu specialiștii

Între 16% și 18% dintre femei nu au orgasm, iar suplimentele care cresc masa musculară pot provoca probleme de erecție. Au fost două dintre informațiile transmise în cadrul primului episod din seria de webinarii WebMed, organizate de Viața Medicală și MedicHub, destinate pacienților.

webmed 1
De la stânga la dreapta: dr. Sebastian Șipoș, prof. dr. Mirela Manea, psihoterapeut Miruna Stănculescu, prof. dr. Vasile Nițescu

 

Joi, 30 iunie, la ora 18.00, a avut loc primul webinar WebMed din seria dezbaterilor live organizate de Viața Medicală și MedicHub, în parteneriat cu Enayati Medical City. Întâlnirile între specialiști urmăresc să promoveze un conținut medical de actualitate către persoanele interesate de sănătate, prevenție și stil de viață sănătos.

Specialiștii care au răspuns întrebărilor adresate live pe platforma webinarului au fost prof. dr. Mirela Manea, Psihiatrie, UMF „Carol Davila” București, prof. dr. Vasile Nițescu, Obstetrică-Ginecologie, președintele Societății Române de Sexologie Clinică și Procreere Umană, Miruna Stănculescu, psihoterapeut specializat în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și Hipnoterapie, sub coordonarea șef lucrări dr. Remus Sebastian Șipoș, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei.

Atentie la medicamentele pentru insomnie

Numeroase tratamente pentru insomnie pot avea urmări și în sfera activității sexuale, a atras atenția prof. dr. Mirela Manea. Cel mai frecvent, benzodiazepinele sunt responsabile de astfel de efecte secundare. Medicul psihiatru a transmis că există somnifere care nu afectează arhitectura somnului, nu creează dependență și nu afectează viața sexuală, iar pacientul poate solicita și medicului de familie un astfel de medicament.

Informare și comunicare

Tinerii care iau suplimente pentru creșterea masei musculare sunt la risc de a dezvolta probleme de erecție, întrucât aceste substanțe inhibă producerea testosteronului în organism, a atras atenția prof. dr. Vasile Nițescu. În plus, aceste substanțe creează probleme de management al furiei, a atras atenția psihoterapeutul Miruna Stănculescu.

Adolescenții care au întrebări despre sănătate, inclusiv despre sănătatea vieții sexuale, trebuie să aibă curajul să vorbească despre ele cu un adult, a transmis dr. Sebastian Șipoș. Ei se pot adresa și medicului de familie, care va găsi timpul necesar pentru o discuție.

Între 16% și 18% dintre femei nu au orgasm, spun statisticile amintite de profesorul Nițescu. Cauzele anorgasmiei feminine pot fi multiple, de ordin psihologic sau chiar anatomic. De exemplu, distanța dintre clitoris și orificiul uretral poate fi responsabilă de anorgasmie, transmite profesorul, zona clitoridiană și a bulbilor cavernoși fiind importante în obținerea orgasmului.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe