Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Testări pentru HIV și hepatite

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 26 noiembrie 2021

Până la 28 noiembrie are loc a doua ediţie a Săptămânii Internaţionale a Testării pentru HIV/hepatite, organizată de Asociaţia Română Anti-SIDA, cu susţinerea Coaliţiei Plus.

HIV

Evenimentul își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la testarea pentru HIV, hepatite, BTS și să extindă oferta de testare și diagnostic către persoanele vulnerabile și marginalizate. Asociaţia Română Anti-SIDA ( ARAS) continuă și în 2021 promovarea autotestului. Astfel, aproximativ 700 de persoane vor primi teste gratuite la domiciliu, prin curier, însoţite de materiale informative și de metode contraceptive.

De asemenea, ARAS pune la dispoziţia bucureștenilor trei centre unde în această perioadă publicul se poate programa pentru testarea HIV/hepatite.

Programările se pot efectua la CheckPoint ARAS la numărul de telefon 0751.010.539, Centrul de Sănătate ARAS, la telefon 0740.303.744, și ARAS Titan, la telefon 031.437.80.57.

În contextul Săptămânii Internaţionale a Testării pentru HIV și hepatite virale și al Zilei Mondiale SIDA, UNOPA a lansat, luni, Campania „Nu-ţi feri privirea!”. Aceasta încurajează organizaţiile partenere din Europa să se unească, timp de o săptămână, pentru a spori eforturile de testare și pentru a promova conștientizarea beneficiilor testării timpurii pentru HIV și hepatitele B și C.

Campania se desfășoară doar în mediul online și urmărește transmiterea unor mesaje de actualitate pentru informarea și educarea populaţiei cu privire la infecţia cu HIV.

Etichete: testare hiv testare hepatite aras

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC