Newsflash
Știri

Serviciile medicale, în topul beneficiilor preferate de angajați

de Dr. Laura Davidescu - apr. 19 2021
Serviciile medicale, în topul beneficiilor preferate de angajați

Serviciile medicale continuă să se afle în topul beneficiilor extrasalariale preferate de angajații din România, arată analiza anuală Benefit.

Topul celor mai dorite beneficii în 202 este alcătuit din: tichete de masă, cadouri, turism, servicii medicale și pensii private, conform analizei anuale Benefit, o companie Edenred, dată publicității la finalul lunii martie 2021.

shutterstock_1794638674 (1)Pandemia a remodelat industria beneficiilor în 2020 – un an de schimbări radicale pe toate planurile, cu impact în business și în viața personală. Companiile și angajații au trebuit să se adapteze la munca la distanță și la o cerere mare de beneficii digitale, potrivit acestei analize.

După tichetele de masă, cardurile-cadou și turismul intern (sub forma voucherelor de vacanță), în Top 5 se află serviciile medicale pentru angajați și familiile lor, urmate de pensiile private (pilonul III).

„Efectele directe și asociate ale pandemiei de COVID-19 continuă să fie un subiect principal în departamentele de resurse umane din țară, afectând fiecare componentă a locului de muncă, inclusiv beneficiile extrasalariale. În ultimul an, în România a crescut interesul pentru beneficii digitale în rândul tuturor categoriilor de angajați, aceștia alegând produse și soluții pe care le pot accesa imediat și care le oferă un plus de siguranță.

Astfel, au luat avans beneficiile care au legătură cu achizițiile în mediul online, serviciile medicale pentru angajați și familiile lor, dar și vacanțele în România”, spune Stelian Bogza, cofondator Benefit.

Din datele oferite de un studiu Sanopass reiese că aproximativ 80% dintre angajații din România consideră important să primească beneficii medicale. De asemenea, cheltuielile pe care un angajat le alocă lunar pentru sănătate reprezintă cam 3% din venitul său, mai arată studiul respectiv. În ceea ce-i privește pe angajații care beneficiază deja de un pachet extrasalarial de servicii medicale, 70% dintre ei consideră importante proximitatea furnizorului de servicii, cât și timpul de așteptare.

Pe lângă beneficiile menționate în Top 5, în 2020 au apărut și opțiuni noi, cum ar fi bugete pentru adaptarea spațiului de lucru de acasă, zile libere pentru părinți și consiliere online pentru angajați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe