Newsflash
Știri

Scrisori pentru Moș Crăciun, platformă gratuită pentru copiii din comunitățile defavorizate

de Dorina Novac - sept. 29 2020
Scrisori pentru Moș Crăciun, platformă gratuită pentru copiii din comunitățile defavorizate

Fundaţia Vodafone România lansează un instrument gratuit de gestiune a scrisorilor trimise lui Moș Crăciun de copiii din comunitățile defavorizate ale României, care permite și identificarea unor potențiali donatori.

Platforma este web-based și poate fi accesată de ONG-uri și de companii, prin crearea unui cont, se precizează într-un comunicat de presă.

scrisoare copii
Sursă imagine: Pixabay

 

Aceasta a fost dezvoltată și pilotată în 2019, când au fost înscrise pentru prima dată 699 de scrisori, preluate și onorate ulterior de donatori din 19 companii.

„Aplicația pe care am lansat-o înglobează o experiență de peste 10 ani în astfel de proiecte și reprezintă speranța noastră ca dorințele cât mai multor copii din România să fie îndeplinite de Crăciun. De aceea, încurajăm ONG-urile și companiile să folosească platforma începând de anul acesta”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Platforma Scrisori pentru Moș Crăciun se adresează ONG-urilor care au drept beneficiari copii și care doresc ca micuții să primească un cadou, dar și companiilor care vor să ofere angajaților lor șansa de a deveni Moș Crăciun pentru acești copii.

„Pentru ONG-uri, platforma reprezintă un instrument facil de gestiune a scrisorilor și de acces la donatori din mai multe companii, care să onoreze dorințele celor mici. Donatorii sunt de încredere, fiind girați de companiile la care lucrează, iar după alocarea scrisorilor, ONG-urile pot interacționa direct cu aceștia, fără intermediari. În plus, platforma oferă rapoarte în timp real despre scrisori și donatori”, informează Fundația Vodafone România.

Companiile interesate îşi pot implica angajații într-un proiect de CSR care nu presupune costuri, se pot afilia unuia sau mai multor ONG-uri și au acces la rapoarte despre numărul de angajați implicați în proiect și numărul de copii ajutați.

SCRISOARE_MosCraciun

Sursa citată precizează că donatorii pot să aleagă cu ușurință scrisoarea copilului pentru care vor să devină Moș Crăciun direct din platformă și primesc prin e-mail, centralizat, toate informațiile necesare despre copil și locația unde urmează să trimită coletul, și au certitudinea că darurile vor ajunge la destinatar.

Programul Scrisori pentru Moș Crăciun a fost lansat în 2010, inițial, pentru copiii beneficiari ai proiectelor derulate de Fundația Vodafone România.

În 2016, cercul donatorilor s-a extins prin încurajarea angajaților altor companii de a se alătura proiectului și de a deveni Moș Crăciun pentru copii din mediile defavorizate.

Platforma actuală, scrisoripentrumoscraciun.ro, reprezintă o nouă expansiune a acestui program, atât în ceea ce privește numărul beneficiarilor, cât și cel al donatorilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe