Newsflash
Știri

S-a prelungit valabilitatea cardurilor de sănătate

de Cristina GHIOCA - aug. 10 2018
S-a prelungit valabilitatea cardurilor de sănătate
    Termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la cinci la șapte ani printr-o hotărâre de guvern, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), într-un comunicat de presă. Precizarea a fost făcută după ce instituția a primit mai multe sesizări, potrivit cărora unii furnizori au refuzat să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, sub pretextul că dețin carduri cu termenul de valabilitate inscripționat depășit. În acest context, reprezentanții CNAS au menționat că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilității, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de șapte ani.
    Cardurile de sănătate emise începând cu data de 1 august 2018 au de la început durata de valabilitate de șapte ani, mai menționează instituția. Potrivit CNAS, prelungirea valabilității permite economii de aproximativ 270 de milioane de lei prin degrevarea bugetului de stat de cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane de carduri noi în perioada 2018–2019.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe