Newsflash
Știri

Platforma de programare pentru etapa a doua de vaccinare, operațională din 15 ianuarie

de Dorina Novac - ian. 12 2021
Platforma de programare pentru etapa a doua de vaccinare, operațională din 15 ianuarie

Platforma de programare pentru etapa a doua de vaccinare va fi operaţională începând din data de 15 ianuarie, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiţă, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că platforma de programare pentru etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19 va fi operațională începând din data de 15 ianuarie, de la ora 15:00.

platforma vaccinare
Sursă imagine: Pixabay

„Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center – aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot şi spune 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr apelurile vor fi preluate în cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui județ. O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor, care pot să își facă cont şi să înscrie până la maxim 10 persoane dintre aparținători, din familie”, a declarat acesta.

Președintele Comitetului de vaccinare a menționat că pentru persoanele care sunt în evidență cu boli cronice, sub vârsta de 65 de ani, programarea se face în mod corect prin medicul de familie.

„Dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call center, individual, pe pagina web, prin direcția de asistență socială sau, la fel, prin intermediul aparținătorilor”, a detaliat Gheorghiță.

Citește și: Cine se poate imuniza în etapa a doua de vaccinare anti-COVID

De asemenea, pentru persoanele care deservesc activități esențiale, programarea se face prin angajator și, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are angajate sau în contract de prestări pentru acele activități esențiale, beneficiarul poate să își stabilească, după ce este validat de angajator, ziua și centrul unde vrea să meargă să se vaccineze.

„Ceea ce, din punctul nostru de vedere, oferă o libertate în a alege centrul și ziua la care vrei să te vaccinezi”, a adăugat președintele Comitetului de vaccinare.

Potrivit lui, pentru a doua etapă vor fi operaţionalizate 750 de centre, care vor avea aproximativ 1.766 de puncte de vaccinare.

„Pentru etapa a doua sunt identificate și vor fi operaționalizate 750 de centre, dintre care, așa cum am spus, circa 100 de centre rămân deja din centrele din unitățile medicale. Aceste 750 de centre vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare, ceea ce vor asigura la capacitate maximă peste 100.000 de persoane care se pot vaccina în fiecare zi. Din acest punct de vedere, am identificat categoriile de boli cronice pentru etapa a doua”, a explicat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe