Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 1.000 de servicii stomatologice gratuite sau la preţuri reduse pentru pacienți sociali

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 12 octombrie 2020, ora 13:38

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria a furnizat în perioada iulie – septembrie 2020 peste 1.000 de servicii stomatologice complete, gratuite sau la preţuri reduse, în cele două policlinici sociale pe care le gestionează.

Potrivit unui comunicat de presă, în contextul pandemiei, peste 1.000 de pacienți sociali ai Policlinicii Sociale Baba Novac și ai Clinicii Sala Palatului au fost privați de servicii stomatologice indispensabile lor, alternativele pentru pacienții fără posibilități materiale fiind deficitare atât în București, cât și la nivelul întregii ţări.

stomatolog Regina Maria
Sursă imagine: Pixabay

Sprijinul financiar acordat de Fundația Vodafone România a făcut posibil ca, dintre aceştia, 308 pacienți fără venituri și 185 de pacienți cu posibilități financiare reduse să își reia tratamentele în condiții de siguranță și să beneficieze de servicii stomatologice de înaltă calitate, începând de la proceduri de bază și ajungând până la chirurgie, protetică sau ortodonție.

„În București există zeci de mii de oameni fără venituri și fără asigurări sociale care nu îşi permit aproape niciun fel de serviciu medical, cu atât mai puțin pe cele stomatologice. În plus, în această perioadă, costurile produse de măsurile suplimentare obligatorii pentru protejarea pacienților și a medicilor au depășit cu mult posibilitățile noastre de finanțare”, a declarat Cristiana Mateoiu, director executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Cele dou Policlinici dispun de 5 cabinete și propriul centru de radiologie, iar 20 de medici stomatologi acoperă o paletă largă de servicii dentare, cum ar fi: tratamentul de urgență al traumatismelor dento-alveolare, tratamentul cariei, detartraj, endodonție, paradontologie, pedodonție, chirurgie, protetică și ortodonție.

Etichete: Fundația Socială Regina Maria servicii stomatologice ortodonție medici stomatologi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.