Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

O asistentă medicală din Botoșani a decedat din cauza COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 28 septembrie 2020, ora 17:16

O asistentă de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” din Botoşani a murit după ce a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit Agerpres, cadrul medical în vârstă de 57 de ani era internat, de aproape două săptămâni, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, decedând pe fondul complicaţiilor generate de infecţia cu SARS-CoV-2.

asistenta depistata pozitiv
Sursă imagine: Pixabay

 

Aceasta suferea de obezitate morbidă, nefiind transferabilă la o clinică din Bucureşti.

„Un pios omagiu și veșnică recunoștință aducem colegei noastre decedată ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, asistentă medicală șefă, 57 de ani, Secția de Pediatrie a Spitalul Județean de Urgenta «Mavromati» Botoșani, membră Solidaritatea Sanitară. Sincere condoleanțe și odihnească-se în pace!”, transmite Federația „Solidaritatea Sanitară”.

Solidaritatea Sanitară informează că acesta este al patrulea deces înregistrat în rândul cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, Botoșani: trei asistente medicale și un medic.

„Numărul deceselor din rândul salariaților din sectorul de activitate sănătate a ajuns la 34 la care se adaugă încă trei cadre medicale din sectorul asistență socială”, precizează sursa citată.

Etichete: infecţia cu SARS-CoV-2 obezitate morbida Asistent medical Federația „Solidaritatea Sanitară”

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.