Newsflash
Știri

Asistent medical, printre cele mai căutate joburi de români, la începutul lui 2023

de Florentina Ionescu - feb. 8 2023
Asistent medical, printre cele mai căutate joburi de români, la începutul lui 2023

Dacă erați curioși să știți ce joburi au căutat românii la început de an, aflați că pozițiile de inginer și asistent medical apar pe primele locuri în preferințelor candidaților.

Cu aproape 10.000 de căutări, joburile remote rămân în vizorul candidaților și în 2023, spun reprezentanții unei platforme de recrutare din România. Crește, însă, numărul căutărilor după cuvântul-cheie „salariu”.

Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de candidații aflați în căutarea unui loc de muncă, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției. 

asistenta medicala

Numărul este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Această evoluție este reflectată și în nivelul aplicărilor înregistrate în luna ianuarie, când a fost depășit pragul de un milion.

Prima lună din an a adus un interes crescut din partea candidaților pentru joburile de șofer, pentru care au fost făcute peste 35.000 de interogări în platformă, de inginer (16.500 de căutări) sau asistent medical (13.000 de căutări).

Românii vor să lucreze de acasă sau în regim hibrid

Contrar așteptărilor angajatorilor, cu 10.000 de căutări, locurile de muncă remote rămân în topul celor mai căutate de cei care vor să se angajeze.

„Vedem un număr mai mare de interogări în platformă pentru cuvintele cheie «remote» sau «de acasă» decât anul trecut pe vremea aceasta, în condițiile în care angajatorii se orientează mai degrabă către readucerea angajaților la birouri. Candidații nu vor însă în mod neapărat joburi exclusiv remote, ci mai degrabă caută acele variante care le permit să lucreze și de acasă. Mai exact, joburi care pot fi făcute într-un regim hibrid”, a spus Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă online de recrutare din România.

Comparativ cu anii anteriori, a crescut numărul de căutări în care este specificat cuvântul „salariu”.

„Candidații devin din ce în ce mai specifici când vor să-și schimbe jobul. Dacă acum îi vedem că fac o preselecție în funcție de salariul afișat în anunț sau stilul de lucru decis de companie (de la birou, hibrid sau remote), foarte curând este probabil să vedem căutări în care se menționează beneficiile dorite”, mai spune Roxana Drăghici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe