Newsflash
Știri

MS: A fost prelungită valabilitatea certificatului pentru test antigen rapid

de Florentina Ionescu - aug. 31 2021
MS: A fost prelungită valabilitatea certificatului pentru test antigen rapid

Ministerul Sănătății – MS a anunțat ieri câteva lucruri referitoare la valabilitatea certificatului pentru testele rapide pe bază de antigene pentru COVID-19.

Astfel, termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid crește la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este în prezent. Certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate și pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală a titularilor, se arată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății. 

Într-un comunicat de presă transmis ieri de MS se arată că noile modificări prevăzute într-o ordonanță aprobată recent de Guvern prevăd că certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate și pe teritoriul României pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală a titularilor, iar termenul de valabilitate al certificatului pentru test antigen rapid crește la 48 de ore, de la 24 de ore, cum este în prezent.

certificat covid
Sursa imaginii: www.facebook.com/MinisterulSanatatii

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe