Newsflash
Știri

Ministerul Apărării Naţionale instalează al treilea spital modular, la Timișoara

de Dorina Novac - apr. 22 2020
Ministerul Apărării Naţionale instalează al treilea spital modular, la Timișoara

La Timișoara va fi instalat un spital modular pentru tratarea cazurilor ușoare de COVID-19. Sistemul are o capacitate de 56 de locuri.

Potrivit unui comunicat al MApN, militarii au început pregătirile pentru instalarea și operaționalizarea unui Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT) la Timișoara, în incinta stadionului CFR.

spital modular

Astfel, începând de astăzi, 22 aprilie, sunt planificate operațiunile de transport al containerelor și echipamentelor SMMIT de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeș către locația de instalare și lucrări de amenajare genistică pentru pregătirea terenului.

Ulterior, vor fi desfășurate activitățile de instalare a tuturor elementelor componente ale facilității medicale, precum și racordarea la utilități.

Sistemul este alcătuit dintr-o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare.

În locație va fi instalat și un modul (tabără) de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Formațiunea medicală va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Instalarea și operaționalizarea SMMIT Timișoara este realizată de Direcția medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcția logistică și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.


Notă autor:

Sursă imagine: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe