Newsflash
Știri

Metodologia privind desfășurarea concursului de rezidențiat din mai 2023, publicată

de Florentina Ionescu - mar. 27 2023
Metodologia privind desfășurarea concursului de rezidențiat din mai 2023, publicată

A fost publicată în Monitorul Oficial metodologia pentru desfășurarea concursului de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în medicină, sesiunea din 14 mai 2023.

În Monitorul Oficial nr. 249 din 27 martie a.c. a fost publicat un Ordin al ministrului sănătății și al ministrului educației privind aprobarea Metodologiei pentru desfășurarea concursului de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în medicină, sesiunea 14 mai 2023, sesiune extraordinară, pentru locurile și posturile rămase neocupate pentru domeniul medicină în sesiunea 20 noiembrie 2022. 

Rezidențiat: locurile și posturile scoase la concurs pentru sesiunea din mai 2023 

rezidentiat

Astfel, Ministerul Sănătății organizează în 14 mai acest concurs de admitere în rezidențiat. Este o sesiune extraordinară, pentru domeniul medicină pentru posturile și locurile rămase neocupate în sesiunea 20 noiembrie 2022. Concursul se desfășoară numai în centrul universitar București în ziua de duminică, 14 mai.

În dimineața zilei de concurs, la ora 7.30, șeful de sală și supraveghetorii lipesc în dreptul fiecărui loc din sală o legitimație de bancă cu numărul de ordine al candidatului respectiv, număr corespunzător cu cel aflat în listele candidaților.

Începând cu ora 08:30, candidații pot intra în sala în care au fost repartizați. La intrarea în sala de concurs candidații se legitimează în fața șefului de sală cu buletinul/cartea de identitate sau pașaportul. 

Tematica și bibliografia pentru concursul de rezidențiat din mai 2023 

Sacii sigilați conținând caietele cu întrebări vor fi aduși la săli în jurul orei 09:30. Integritatea acestor saci este constatată de șeful de sală și de 3 candidați din sala respectivă. La ora 10:00 se desigilează sacii în toate sălile de concurs.

Metodologia completă poate fi consultată pe site-ul monitoruloficial.ro din 27 martie, nr. 249, paginile 7-15. Luna aceasta, metodologia fusese publicată în Transparență decizională, pe site-ul Ministerului Sănătății. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe