Newsflash
OPINII

În prima linie a educaţiei medicale din România

de Biroul Consiliului CMMB - nov. 24 2023
În prima linie a educaţiei medicale din România

La concursul de rezidenţiat din acest an au participat 10.194 de candidaţi, în șase centre universitare. Cei mai mulţi, peste 37% din totalul celor înscriși la nivelul întregii ţări, au fost în București.

Am trecut cu toţii prin acest concurs, în dorinţa de a excela într-un domeniu în care cunoașterea este singura cheie de acces. Pentru cei care au pornit pe drumul greu al carierei medicale, în urmă cu mai bine de șase ani, admiterea la rezidenţiat este doar o victorie de etapă. Pentru ei, urmează încă mulţi ani de studiu, zeci de examene, gărzi epuizante și multe încercări profesionale. Dar nu vor fi singuri, au alături mii de colegi din cea mai puternică organizaţie a medicilor din ţară. 

Este important de menţionat că rezidenţii care se pregătesc la „Carol Davila”, indiferent de specializarea aleasă, vor deveni membri ai Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB). 

Înscrierea în Colegiu nu este doar o formalitate, o cerinţă legală începând cu primul an de activitate medicală sub supraveghere într-o unitate sanitară. Nu reprezintă doar o etapă procedurală, ci și un pas important în direcţia asigurării calităţii și standardelor etice în exercitarea responsabilităţilor de medic specialist, alături de ceilalţi membri ai comunităţii noastre profesionale.

CMMB se confruntă cu o provocare de amploare, cea de a gestiona administrativ și profesional acest flux impresionant de tineri medici la început de carieră. Este o misiune dificilă, dar și o onoare, dat fiind că această instituţie, în parteneriat cu UMF „Carol Davila”, contribuie în mod semnificativ la pregătirea celui mai mare contingent de medici specialiști din ţară. Este, de asemenea, demn de menţionat că această colaborare nu este importantă doar pentru Universitate și Colegiu, ci are efecte în întreaga societate. Prin formarea și pregătirea continuă a medicilor specialiști, această echipă contribuie la sănătatea generaţiilor viitoare și la progresul medicinei în România.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Colegiul Medicilor din Municipiul București rămân în prima linie a educaţiei medicale din ţara noastră, iar rezidenţiatul este doar unul dintre capitolele impresionante ale acestei povești de succes. Este un angajament comun pentru excelenţă și o promisiune pentru un viitor mai sănătos pentru toţi românii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe