Newsflash
Știri

Rezidențiat: 627 de candidaţi au ales posturi la repartiţia din 23 mai

de L. Budin - mai 24 2023
Rezidențiat: 627 de candidaţi au ales posturi la repartiţia din 23 mai

Un număr de 627 de candidați au ales locuri și posturi la repartiția din 23 mai 2023, un singur loc rămânând neocupat, la specialitatea chirurgie orală și maxilo-facială.

Această specialitate poate fi aleasă numai de cei cu două diplome de licență: medicină, respectiv medicină dentară/stomatologie, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății. 

Ultimul candidat care a ales un loc la celelalte specialități a avut punctajul de 529, față de 565, punctajul minim în sesiunea ordinară din toamnă. Fiind vorba de un concurs, nu de un examen, locurile s-au ales în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute de candidați, în limita locurilor și posturilor disponibile rămase neocupate în sesiunea din toamnă, respectiv 628 de locuri și posturi, se subliniază. 

Ministerul Sănătății a decis, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, organizarea acestei sesiuni extraordinare suplimentare tocmai pentru a veni în sprijinul tinerilor medici și pentru ocuparea locurilor în specialități deficitare - chirurgie generală, medicina de urgență, medicina de familie, neonatologie etc. 

O bună pregătire a tinerilor medici admiși în rezidențiat e esențială pentru asigurarea în viitor a asistenței medicale de calitate, iar acesta e scopul procesului de selecție prin concurs”, se precizează în comunicat. 

Alocarea de locuri la rezidențiat a ținut cont de posibilitățile de pregătire în specialitate a universităților și facultăților de medicină.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe