Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Legea Farmaciei, optimizată

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 26 noiembrie 2010

    Dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, a prezentat, joi, 18 noiembrie a.c., proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008. Aceasta prevede ca înfiinţarea unei farmacii comunitare în mediul urban să se realizeze în funcţie de numărul de locuitori şi la o distanţă de minimum 500 m de o altă farmacie comunitară. De asemenea, s-a eliminat excepţia înfiinţării farmaciilor în centre comerciale, gări şi aerogări. (...)
 

Prin excepţie de la criteriul demografic, vor mai putea fi deschise unităţi farmaceutice doar pe o rază de 100 m de spitalele care au compartimente de permanenţă sau UPU, cu condiţia ca farmacia să aibă orar permanent. O altă prevedere importantă este aceea a serviciului de permanenţă în unităţile farmaceutice. Asigurarea asistenţei farmaceutice permanente a populaţiei este obligatorie pentru minimum o farmacie în localităţile cu cel puţin 20.000 locuitori. Metolologia de funcţionare se va stabili, conform Ordinului ministrului, adoptat cu consultarea Colegiului Farmaciştilor din România, în termen de 60 de zile de la adoptarea Legii. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.