Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

IVL în intervențiile cardiovasculare

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 26 februarie 2021

FDA a aprobat recent utilizarea sistemului Shockwave IVL (Intravascular Lithotripsy) pentru a facilita procedurile intervenţionale de angioplastie cu implantare de stent la nivelul arterelor coronare sever calcificate.

IVL este o tehnologie nouă, care furnizează energie sub forma undelor de șoc, pentru a gestiona calcificările intravasculare, permiţând astfel expansiunea optimă a vaselor. Rezultatele studiului Disrupt CAD III au demonstrat eficacitatea și siguranţa unei strategii terapeutice care cuprinde aplicarea IVL înainte de implantarea stentului farmacologic activ pacienţilor cu boală coronariană semnificativă și calcificare coronariană severă.

poza 2 copy

Obiectivul principal de siguranţă, lipsa evenimentelor cardiovasculare majore (infarct miocardic, necesitatea de revascularizare sau deces) la 30 de zile, a fost de 92,2%, iar obiectivul principal de eficacitate a fost de 92,4%. Acest sistem este considerat un progres major, însă vor fi efectuate studii clinice suplimentare pentru a stabili beneficiile clinice pe termen lung.

1. www.medscape.com/viewarticle/945890
2. bit.ly/3dIBl0B

Etichete: shockwave IVL intravascular lithotripsy

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.