Newsflash
Știri

Institutul Clinic Fundeni: Primul transplant renal la un pacient cu HIV din România

de Dorina Novac - mar. 7 2022
Institutul Clinic Fundeni: Primul transplant renal la un pacient cu HIV din România

La Centrul de Uronefrologie și Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni a fost realizat primul transplant renal și implicit primul transplant de organ solid la un pacient cu infecție HIV din România.

Transplantul a fost efectuat cu succes la o pacientă în vârstă de 29 de ani, aflată în program de hemodializă de aproximativ 10 luni, cu afectare renală în cadrul unei vasculite asociate ANCA și infectie HIV controlată.

transplant

Citește și: Trei copii, salvați prin donare de organe de la o adolescentă

„Echipa care a participat la efectuarea și managementul transplantului a fost formată din: conf. dr. Cătălin Baston (medic primar urolog), dr. Ionuț Manea (medic primar urolog), dr. Liliana Domnișor (medic primar anestezie și terapie intensivă), prof. dr. Ileana Constantinescu (medic primar virusologie, imunologie, biologie moleculară) și asis. univ. dr. Bogdan Sorohan (medic specialist nefrolog)”, au precizat reprezentanții Agenției Nationale de Transplant.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe