Agenția Națională de Transplant a oferit detalii despre o prelevare de organe ce a avut loc vineri, 9 septembrie.
Vineri noapte a fost încă o ocazie, de această dată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, în care suferinţa a întâlnit speranţa, încă doi semeni au fost salvaţi de pe listele de aşteptare.
„Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei unui pacient, diagnosticat în moarte cerebrală, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe. Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru doi semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant renal.”, se arată pe pagina oficială a Agenției Naționale de Transplant.
Echipa chirurgicală a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Andrei Tomuta, a realizat intervenţia de prelevare a rinichilor.
Astfel, la ICUTR Cluj, vineri, 9 septembrie, s-au încheiat cu succes încă două intervenţii de transplant renal, doi pacienţi, o femeie de 52 de ani și un bărbat de 54 de ani, aflaţi de mai mult timp în dializă, primind această a doua şansă la viaţă.
Prelevare de cord, ficat, rinichi și cornee, la Spitalul Județean Timișoara
Intervențiile salvatoare au fost realizate de echipele chirurgicale conduse de Dr. Silviu Moga și Dr Mihai Suciu.
„Apreciem efortul echipei de ATI și coordonare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea , formată din Dr. Ștefan Pataki- kdp, Dr. Carmen Pantiș - coordonator transplant, Dr. Lavinia Marcut, Dr. Alexandra Haias, As. Otto Gergely, As. Mihaela Popovici, care a facut posibil să apară speranţa în sufletul altor doi oameni”, au transmis reprezentanții ANT.
Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe