Newsflash
Știri

INSP actualizează lista regiunilor și localităților din zone cu transmitere a COVID-19

de Florentina Ionescu - mar. 11 2020
INSP actualizează lista regiunilor și localităților din zone cu transmitere a COVID-19

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a dat astăzi publicității un document cu informații actualizate despre zonele din lume în care locuitorii se află fie în carantină, fie în autoizolare la domiciliu, din cauza riscului mare de răspândire a noului coronavirus.

Potrivit INSP, zona roșie (carantină în zone desemnate 14 zile) este alcătuită din Provincia Hubei (inclusiv orașul Wuhan, punctul de unde a plecat infecția cu noul coronavirus), Italia (întreaga țară), Coreea de Sud (orașul Daegu, județul Cheongdo). 

zona galbena insp actualizata 10 martie

Zona galbenă, care înseamnă țări unde anumite persoane sunt în autoizolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, este alcătuită din: alte provincii și orașe din China continentală; Iran (întreaga țară), Coreea de Sud (alte județe și localități), Germania (districtul Heinsberg din Renania de Nord – Westfalia). 

zona rosie insp actualizata 10 martie

Experții INSP mai scriu în acest document că recomandă testarea pentru COVID-19 și la toate persoanele simptomatice care revin în România din următoarele zone în care au călătorit ori s-au aflat în ultimele 14 zile: Franța, Spania sau alte zone din Germania. Aceste persoane simptomatice se raportează imediat la DSP, cu un set minim de date, potrivit recomandărilor INSP. 

La ora 14, Grupul de Comunicare Strategică a făcut o precizare importantă referitoare la acest subiect: 

„Menționăm faptul că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantina instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei. O astfel de decizie referitoare la actualizarea zonelor de risc (zone roșii/zone galbene) poate fi luată numai la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în urma unor evaluări meticuloase a evoluției răspândirii noului coronavirus (COVID-19).”

Harta cu județele cu cazuri confirmate de infecție cu coronavirus


Notă autor:

Sursa foto: INSP

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe