Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Virgil Musta, despre regulile de respectat în secțiile de votare, în contextul COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 23 septembrie 2020, ora 12:05

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara spun că alegătorii pot să meargă cu încredere la vot, dar le cer să respecte cele trei reguli de bază ale pandemiei.

Potrivit unui comunicat de presă, medicii precizează că dacă sunt respectate distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena mâinilor, posibilitatea de infectare cu noul coronavirus în secția de votare este extrem de mică.

vicrgil musta
Sursă imagine: Dr. Virgil Musta

 

De asemenea, șeful Clinicii de Boli Infecţioase 2 a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Virgil Musta, recomandă alegătorilor să nu zăbovească prea mult în secţiile de votare sau în preajmă, la discuţii.

„Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la povești cu alții, și obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secției de votare. În sală, să voteze cât mai repede și, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini”, a precizat acesta.

Medicul mai spune că dacă aceste trei reguli – de distanțare, de purtare a măștii, de igienă a mâinilor – sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare.

„Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanța, exact ca la magazine, un metru și jumătate - doi, între persoane, ca să nu fie probleme și, bineînțeles, purtarea măștii”, a adăugat doctorul Virgil Musta.

Etichete: dr. Virgil Musta sectii de votare masca distantare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.