Newsflash
Știri

Cursurile de la UMF Carol Davila vor fi reluate de luni, online

de Dorina Novac - mar. 10 2020
Cursurile de la UMF Carol Davila vor fi reluate de luni, online

Cursurile de la UMF Carol Davila vor fi reluate din 16 martie. Astfel, studenților li se va preda online. Măsura a fost luată pentru a se evita prelungirea anului școlar.

În Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” s-a discutat despre suspendarea cursurilor, în contextul Hotărârii Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I).

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, conducerea UMF consideră că prelungirea anului universitar pe timp de vară trebuie evitată. Această decizie vine în concordanță cu dorințele studenților. 

Cursuri online

În acest sens, în următoarea perioadă vor începe demersurile pentru a conferi studenților acces online la materialele bibliografice necesare pentru promovarea programului de studiu. În plus față de această măsură de urgență, universitatea a început demersurile pentru implementarea unei platforme de e-learning.

Din data de 16 martie se dorește reluarea procesului de învățământ prin intermediul cursurilor și LP-urilor online, la care vom avea acces prin intermediul unor conturi oferite de catedrele responsabile de materiale, iar săptămâna 09-15 februarie este suspendată”, se arată în comunicatul de presă.

Mai mult, examenele programate în perioada 09-31 martie vor fi susținute odată cu reluarea procesului de învățământ în regim normal, fiind imposibilă susținerea acestora în mediul online.

Până la data de 31 martie studenții nu vor participa la activitățile din spitale și facultate, indiferent de anul de studiu.


Notă autor:

Sursă imagine: pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe