Newsflash
Știri

Criză de favipiravir în trei spitale din Sibiu care tratează pacienți COVID

de Dorina Novac - oct. 26 2021
Criză de favipiravir în trei spitale din Sibiu care tratează pacienți COVID

Pacienții cu COVID-19 care sunt internaţi în trei spitale din judeţul Sibiu mai au pentru două zile medicamentul favipiravir, a declarat, marţi, directorul DSP, Lucian Blăguţiu.

Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu, Spitalul Municipal din Mediaş şi Spitalul Orăşenesc din Cisnădie au anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) că au stocurile de favipiravir pe terminate, scrie Agerpres.

favipiravir

„Stocurile înţeleg că sunt pe terminate, mai au stocuri pentru una - două zile. (...) Va trebui să trimitem adresă la minister, referitor la Favipiravir, pentru că se pare că medicamentul la noi în ţară, o problemă, care va trebui să o rezolve ministerul pe achiziţie. Şi acest medicament îl mai au spitalele pe o perioadă limitată. (...) Cisnădia, Pneumologia şi Spitalul Mediaş, (...) mă refer la favipiravir”, a spus Lucian Blăguţiu, în şedinţa Colegiului Prefectural.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe