Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COVID-19: studiu clinic de fază 3 pentru un antiviral oral destinat pacienților din ambulator

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 12 mai 2021, ora 14:43

Compania farmaceutică MSD și compania de biotehnologie Ridgeback Biotherapeutics anunță demararea studiului de fază 3 pentru Molnupiravir, destinat pacienților COVID cu forme ușoare și medii.

În cadrul studiului, este evaluată doza de 800 mg de Molnupiravir, care este administrată de două ori pe zi, se arată într-un comunicat. Luna aceasta, MSD intenționează să înceapă înscrierea pacienților în studiul clinic de fază 3 MOVe-OUT, partea a doua.

antiviral-oral

Continuăm să facem progrese în dezvoltarea clinică a Molnupiravir. Datele din aceste studii sunt în concordanță cu mecanismul de acțiune și oferă dovezi semnificative pentru potențialul antiviral al dozei de 800 mg”, a declarat dr. Roy Baynes, Chief Medical Officer al MSD Research Laboratories.

Molnupiravir (EIDD-2801/MK-4482) este un tratament investigaţional cu administrare orală, care inhibă replicarea mai multor virusuri ARN, inclusiv SARS-CoV-2.

S-a demonstrat că Molnupiravir este activ în mai multe faze preclinice ale SARS-CoV-2, inclusiv pentru profilaxie, tratament și prevenire a transmisiei, cât și în SARS-CoV-1 și MERS”, se arată în comunicat.

Se estimează că datele finale din etapa de fază 3, partea a doua, a studiului MOVe-OUT, vor fi disponibile în septembrie-octombrie 2021. MSD anticipează că va depune cererea pentru autorizația de utilizare de urgență pentru Molnupiravir în a doua jumătate a anului 2021.

MSD intenționează să inițieze, tot în a doua jumătate a anului, un program clinic de evaluare a Molnupiravir pentru profilaxia postexpunere.

Etichete: studiu molnupiravir antiviral oral pacienti covid forme usoare si medii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.