Newsflash
Știri

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: românii iau arbidol în speranța de a nu face COVID

de Florentina Ionescu - nov. 1 2021
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: românii iau arbidol în speranța de a nu face COVID

Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic primar cardiolog și medic primar medicină internă, a explicat recent cât de dăunătoare poate fi automedicația.

Un semnal de alarmă tras de medicul Gabriel Tatu-Chițoiu vine în contextul în care mulți români iau medicamentul arbidol pentru a se proteja de COVID-19, în ciuda faptului că ar putea să se vaccineze împotriva acestei boli. 

dr. gabriel tatu-chitoiu facebook foto

Vă recomandăm și: Contraindicația pentru vaccinarea anti COVID trebuie scrisă în documentele medicale 

Medicul Tatu-Chițoiu face referire la faptul că, recent, un deputat a venit în Parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol, un antiviral originar din Rusia/China -, cumpărat de la Chișinău.

Medicamentul este administrat în prezent de o mulțime de români, în speranța că nu vor face COVID-19, a precizat medicul cardiolog. 

„Amăgire-numele tău se cheamă Arbidol. Amăgirea existenței unui tratament eficace în COVID-19 în locul vaccinării este întreținută pe diverse canale. Recent, un deputat a venit în Parlamentul României cu câteva mostre de Arbidol - antiviral originar din Rusia/China -, cumpărat de la Chișinău, folosit în gripă pentru a susține utilizarea lui pe scară largă în Romania. Arbidol este înghițit în acest moment de o grămadă de români în speranța de a nu face COVID în loc de a se vaccina. Despre eficiența/ineficiența lui și a altor virale am vorbit aici”, a scris zilele trecut medicul Gabriel Tatu-Chițoiu pe pagina sa oficială de Facebook.

El le-a reamintit românilor că antiviralele nu se iau ca prevenție:

„Ele se iau (cu rezultate minore, dacă nu chiar inexistente) în primele zile de boală cu speranța de a nu face o formă severă. Dar numai sub supraveghere medicală și conștient fiind de faptul că: Antiviralele sunt recunoscute pentru potențialul de a induce malformații congenitale la copiii care sunt procreați în timp ce viitorii lor părinți iau antivirale”.

De asemenea, medicul cardiolog a subliniat că, „în ciuda Arbidolului (care, după unele date, nici nu ar mai fi folosit în Rusia) numărul cazurilor COVID și al morților COVID au fost în continuă creștere în Rusia. În prezent Rusia se află în cel mai critic punct al pandemiei”. 

arbivir
Foto preluată de pe: https://www.facebook.com/photo?fbid=1841233689394210&set=pcb.1841243232726589

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe