Newsflash
Știri

CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. E nevoie de test PCR negativ

de Florentina Ionescu - feb. 5 2021
CNSU a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic. E nevoie de test PCR negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat pe 4 februarie noua listă cu țări, zone și teritorii de risc epidemiologic pentru care se instituie carantină asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

hotararea nr. 6

Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă și obligația ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările, zonele, teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

V-ar putea interesa și:. Persoanele care nu sunt obligate să prezinte test negativ de COVID la intrarea în România

pagina 1 anexa la hotararea cnsu nr 6

Astfel, prin acest document se aprobă lista țărilor, zonelor, teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Puteți consulta lista mai jos.

Hotărârea prevede ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările, zonele, teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute în listă au obligația de a prezenta certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

Măsurile acestea intră în vigoare începând cu data 12 februarie 2021, de la ora 00.00, se arată în Hotărârea nr. 7, aprobată tot aseară.

pagina 2 anexa la hotararea cnsu nr 6

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe