Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Certificatul verde, încă valabil la intrarea în ţară

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 4 februarie 2022

Persoanele cu schemă completă de vaccinare care intră în România pot utiliza în continuare certificatul verde, chiar dacă au trecut mai mult de nouă luni de la completarea schemei, a anunţat MS.

certificatMenţiunea a fost făcută după ce la nivel european, de la
1 februarie, au început să se aplice noile norme potrivit cărora, pentru deplasările în interiorul spaţiului comunitar, certificatul digital privind COVID-19 va fi acceptat pentru o perioadă de maximum 270 de zile (9 luni) în cazul persoanelor vaccinate cu schema primară (una, respectiv două doze, în funcţie de vaccinul utilizat).

După ce Guvernul va adopta Decizia (EU) 2021/1073 care vizează specificaţiile tehnice de implementare a Regulamentului european 953/2021, România va aplica aceleași reglementări cu celelalte state UE, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătății (MS).

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat reducerea perioadei de carantină la cinci zile pentru cei care intră în România. Măsura se aplică persoanelor care nu sunt vaccinate anti-COVID, nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în ţară sau nu au prezentat rezultatele negative ale unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în România.

De asemenea, a fost eliminată lista ţărilor cu risc epidemiologic.

Etichete: certificat vaccinare certificat verde test RT- PCR covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.