Newsflash
Știri

Certificatul verde, încă valabil la intrarea în ţară

de Cristina GHIOCA - feb. 4 2022
Certificatul verde, încă valabil la intrarea în ţară

Persoanele cu schemă completă de vaccinare care intră în România pot utiliza în continuare certificatul verde, chiar dacă au trecut mai mult de nouă luni de la completarea schemei, a anunţat MS.

certificatMenţiunea a fost făcută după ce la nivel european, de la
1 februarie, au început să se aplice noile norme potrivit cărora, pentru deplasările în interiorul spaţiului comunitar, certificatul digital privind COVID-19 va fi acceptat pentru o perioadă de maximum 270 de zile (9 luni) în cazul persoanelor vaccinate cu schema primară (una, respectiv două doze, în funcţie de vaccinul utilizat).

După ce Guvernul va adopta Decizia (EU) 2021/1073 care vizează specificaţiile tehnice de implementare a Regulamentului european 953/2021, România va aplica aceleași reglementări cu celelalte state UE, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătății (MS).

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat reducerea perioadei de carantină la cinci zile pentru cei care intră în România. Măsura se aplică persoanelor care nu sunt vaccinate anti-COVID, nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în ţară sau nu au prezentat rezultatele negative ale unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în România.

De asemenea, a fost eliminată lista ţărilor cu risc epidemiologic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe