Newsflash
Știri

Campanie de testări gratuite și anonime pentru HIV, hepatita B și hepatita C

de Florentina Ionescu - nov. 22 2019
Campanie de testări gratuite și anonime pentru HIV, hepatita B și hepatita C

Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) desfășoară alături de partenerii ei o campanie de testări gratuite, în cadrul Săptămânii Europene a Testării pentru HIV și hepatite, în perioada 22-29 noiembrie 2019.

Persoanele infectate cu HIV ori cu un tip de virus hepatitic care nu își cunosc statutul serologic au un risc ridicat de a transmite acel virus altor persoane. Acesta este, de fapt, principalul mesaj pe care ARAS îl transmite prin intermediul acestui tip de campanie de sensibilizare față de testare și beneficiile ei. Cu alte cuvinte, TESTARE = TRATAMENT = PREVENIRE.

testare sange hiv si hepatite

Astfel, între 22 și 29 noiembrie, ARAS oferă celor interesați, gratuit, anonim și confidențial, o testare rapidă pentru HIV, hepatita B sau hepatita C. Testările sunt însoțite de consiliere și de materiale de protecție, într-un anumit interval orar care poate fi consultat pe pagina web sau pe cea de Facebook ale ARAS.

Există patru puncte fixe în oraș care au fost pregătite pentru testarea persoanelor doritoare (centre de testare ARAS din București). Un astfel de punct se află în campusul studențesc „Regie”, care va fi deservit de echipa mobilă ARAS. Mai multe detalii despre locurile unde se pot efectua (cu programare) testările se găsesc pe site-ul ARAS.

macheta E simplu sa te testezi Girl


Notă autor:

Sursa foto: ARAS, pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe