Newsflash
Știri

Bogdan Timar, decan al Facultăţii de Medicină din Timișoara

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - apr. 3 2020
Bogdan Timar, decan al Facultăţii de Medicină din Timișoara

Situaţia epidemiologică actuală a atras după sine o schimbare a priorităţilor prezentate în timpul candidaturii, ne-a explicat conf. dr. Bogdan Timar, noul decan al facultăţii timișorene de Medicină. Astfel, el își propune organizarea rapidă și eficientă a procesului educaţional la distanţă, prin mijloace online, la toate programele de studiu ale Facultăţii de Medicină (FM).

conf.dr.BogdanTimar

Noua conducere a Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a fost aleasă la sfârșitul lunii martie. În urma concursului, conf. dr. Bogdan Timar a fost desemnat decan al FM. În interviul pe care ni l-a acordat, acesta a explicat ce înseamnă preluarea funcţiei și ce își propune în acest mandat: „Preluarea mandatului vine într-un moment greu pentru universitatea noastră, astfel încât provocarea e de această dată și mai mare, cu atât mai mult cu cât consider că este extrem de important noul drum pe care îl va urma FM. Sper (…) să continuăm dezvoltarea procesului educaţional, a cercetării, și să deschidem facultatea către partea de digitalizare, cu atât mai mult cu cât astăzi vedem cât de importantă este această arie în momentele pe care le traversăm cu toţii”, a declarat noul decan al FM. El a adăugat că își dorește o facultate de medicină parte integrantă a unei universităţi de medicină și farmacie care să reprezinte un stâlp de înţelepciune și forţă de dezvoltare în și pentru comunitate.

Pandemia de coronavirus a impus reorganizare

Conf. dr. Bogdan Timar a explicat faptul că pandemia de coronavirus a schimbat într-o anumită măsură priorităţile stabilite iniţial: „Situaţia epidemiologică actuală a făcut ca priorităţile pe care mi le-am propus în vremurile în care mi-am asumat candidatura să se reordoneze, imediata intervenţie necesară fiind organizarea rapidă și într-o manieră cât mai eficientă și comprehensivă a procesului educaţional la distanţă, prin mijloace online, la toate programele de studiu ale FM”.

Totodată, echipa managerială va pregăti premisele necesare principalelor direcţii de acţiune pe care Bogdan Timar și le-a propus odată cu anunţarea candidaturii: dezvoltarea educaţională, acreditarea internaţională, optimizarea proceselor instituţionale, creșterea vizibilităţii academice și implicarea activă a facultăţii în viaţa comunităţii.

Conf. dr. Bogdan Timar este medic specialist diabet, nutriţie și boli metabolice în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” din Timișoara, managing editor al revistei The Romanian Journal of Diabetes, Nutrition and Metabolic Disease. Are o bogată activitate academică și peste 90 de lucrări publicate in extensor. De asemenea, este iniţiatorul și coordonatorul proiectului Diabetes Science School, (dedicat tinerilor diabetologi) din cadrul Societăţii Române de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe