Newsflash
Știri

A încetat din viață profesorul doctor Gheorghe Băcanu

de Florentina Ionescu - nov. 15 2022
A încetat din viață profesorul doctor Gheorghe Băcanu

Întemeietorului Școlii Timișorene de Diabet, profesorul doctor Gheorghe Băcanu s-a stins recent din viață. Anunțul a fost făcut de prof. dr. Bogdan Timar, decanul Facultății de Medicină din Timișoara, pe o rețea socială.

Facultatea de Medicină din Timișoara și Clinica de Diabet a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara deplâng cu profundă tristețe trecerea în neființă a întemeietorului Școlii Timișorene de Diabet și fost Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara (în perioada 1979-1989), regretatul Profesor Doctor Gheorghe Băcanu, a scris prof. dr. Bogdan Timar pe pagina sa oficială de Facebook, în urmă cu câteva zile.

„Domnul Profesor Băcanu a fost un veritabil vizionar, anticipând încă din urmă cu 70 de ani impactul major pe care diabetul zaharat îl va avea asupra sănătății publice, motiv pentru care, în anul 1953 înființează Centrul de Diabet din Timișoara, după principii inovatoare de funcționare și organizare, multe dintre acestea fiind încă actuale și în zilele noastre”, a amintit decanul Facultății de Medicină din Timișoara.

Generații de diabetologi formați în vestul țării

Totodată, prof. dr. Bogdan Timar a amintit că profesorul Băcanu a fost un veritabil creator de școală, toate generațiile de medici diabetologi formați în vestul țării purtând amprenta educației transmise, direct sau indirect, de domnia sa. 

profesor doctor Gheorghe Băcanu
Profesor Doctor Gheorghe Băcanu s-a născut în data de 27 martie 1926 la Davidești

 

A condus Institutul de Medicină din Timișoara (numele din acele vremuri al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara) timp de 10 ani, vreme în care a fost apreciat deopotrivă de studenți, de cadrele didactice precum și de întreaga comunitate academică.

„Profesor Doctor Gheorghe Băcanu s-a născut în data de 27 martie 1926 la Davidești, județul Argeș și a decedat în data de 11 Noiembrie 2022 în localitatea căreia i-a dedicat întreaga activitate profesională și al cărei cetățean de onoare a fost: Timișoara. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a conchis prof. dr. Bogdan Timar, decan la Facultatea de Medicină - Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. 

deces medic

Tehnică modernă de investigare a ochiului, la Spitalul CF Timișoara 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe