Newsflash
Știri

UMF Timișoara pune la dispoziția studenților și cadrelor didactice pachetul MedCalc

de Florentina Ionescu - ian. 13 2023
UMF Timișoara pune la dispoziția studenților și cadrelor didactice pachetul MedCalc

Decanul Facultății de Medicină din Timișoara, prof. dr. Bogdan Timar a anunțat că UMF „Victor Babeș” din Timișoara vine în sprijinul corpului academic cu pachetul MedCalc.

Într-un mesaj postat pe o rețea socială, prof. dr. Bogdan Timar (foto) s-a adresat colegilor săi și studenților săi, amintind că „pentru reușita diseminării rezultatelor cercetării științifice medicale, fie că e vorba de prezentarea rezultatelor la o conferință, de publicarea unui articol ori redactarea unei teze de doctorat sau licență, o analiză statistică riguroasă și corectă este absolut esențială”.  

bogdan timar

El a subliniat că atât calitatea, cât și complexitatea acestei analize, și astfel reușita diseminării rezultatelor cercetării, sunt adesea condiționate de utilizarea unui software specializat în achiziția, gestiunea și analiza datelor bio-medicale.

O principală barieră în utilizarea acestor pachete de analiză statistică este reprezentată de costul, adesea prohibitiv, al achiziției licenței de utilizare, spune decanul Facultății de Medicină din Timișoara.

„Tocmai de aceea, Universitatea de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» din Timișoara (UMFVBT - n.red.) vine în sprijinul corpului său academic, punând la dispoziția tuturor cadrelor didactice, doctoranzilor, masteranzilor și studenților săi licența de utilizare a unui pachet consacrat de achiziție, gestiune și analiză a datelor bio-medicale: MedCalc”, a explicat decanul Facultății de Medicină din Timișoara.

Acest pachet software este una dintre cele mai versatile soluții de analiză a datelor utilizate în domeniul medical. Pachetul are, în același timp, avantajul de a avea una dintre cele mai prietenoase interfețe cu utilizatorul, fiind astfel ușor de folosit. MedCalc are, totodată, implementate analizele necesare a fi utilizate în majoritatea scenariilor de cercetare în medicină. 

Astfel, decanul le recomandă tuturor – colegi cadre didactice, doctoranzi, masteranzi sau studenți – să aplice pentru obținerea unei licențe de utilizare a MedCalc și să beneficieze de pe urma plusului de valoare pe care utilizarea acestui pachet de analiză statistică îl poate aduce activității lor de cercetare. 

medcalc bogdan timar timisoara postare
Sursa foto: Bogdan Timar facebook

 

Cum puteți aplica pentru a obține o licență de utilizare prin afilierea la UMFVBT?

Pentru a obține o licență de utilizare, cadrele didactice, doctoranzii, masteranzii și studenții UMFVBT vor completa toate datele solicitate prin formularul de la următoarea adresă, până în data de 20 ianuarie 2023, inclusiv: forms.gle/k2hs1MKHMeAS53oZ9

Atenție! Înregistrarea este posibilă doar cu adrese de email @umft.ro sau @student.umft.ro. Cheia de utilizare este ne-transmisibilă, a amintit prof. dr. Bogdan Timar. Distribuirea acesteia, pe orice cale, este asimilabilă pirateriei informatice.

„După completarea tuturor datelor din formular, veți primi în termen de 5-7 zile prin email cheia de înregistrare și instrucțiunile de licențiere și instalare a programului [MedCalc]”, a precizat decanul Bogdan Timar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe