Newsflash
Apariții editoriale

Sport și medicină: o autobiografie

de Prof. dr. Dan L. DUMITRAŞCU - iul. 31 2020
Sport și medicină: o autobiografie

Profesorul Francisc Grigorescu Sido, născut în 1939, a rămas în amintirea foștilor studenţi ca un remarcabil profesor de anatomie.

IMG_8624

Urmaș la catedra binecunoscuţilor profesori Victor Papilian și Ion Albu, temuţi pentru severitatea și exigenţa lor, profesorul Sido făcea trecerea de la medicina clasică la medicina contemporană. Atitudinea mai relaxată faţă de studenţi și accentul pus pe epurarea materiei predate de informaţii detaliate, puţin relevante pentru practica clinică, l-au făcut imediat distins în peisajul universitar clujean. Atitudinea sa dinamică și constituţia robustă le trădau doar iniţiaţilor un fost mare sportiv.

Dar iată că acum, la vârsta amintirilor, profesorul Sido ne pune la dispoziţie o superbă carte autobiografică – Viaţa mea. Un drum prin sport și medicină, apărută la Editura Casa Cărţii de Știinţă, Cluj-Napoca, 2019. Aici, elementul profesional, mai bine cunoscut, este îmbinat, cu mare artă scriitoricească, cu trecutul său de jucător de volei de performanţă, rămas în bună parte obscur până acum. Într-adevăr, domnia sa a fost component al echipei de volei Universitatea Cluj și al naţionalei de volei, primind pentru realizările sale distincţia de maestru al sportului. A avut așadar prilejul să cunoască personalităţi importante ale sportului clujean, și mai ales ale voleiului, în perioada de glorie a voleiului românesc.

Lucrarea este presărată cu numeroase amintiri, inclusiv despre Clujul cultural, despre bazele sportive clujene și, de remarcat, despre învăţământul de anatomie clujean. Este o carte scrisă de un medic dăruit și de un sportiv pasionat, care se citește cu deosebită plăcere și cu folos.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe