Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul Județean Bihor, rată de donare peste cea a Franței

de Magdalena Tănăsescu - sept. 24 2024
Spitalul Județean Bihor, rată de donare peste cea a Franței

Anul trecut, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor a fost cel mai performant din țară în ceea ce privește donarea, datele fiind înregistrate la 10 ani de la acreditarea unității medicale în 2013.

Datorită activității SJCU Bihor, județul are rata de donare de peste 30 la un milion de locuitori, adică puțin peste media naţională a Franței.

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor salvează vieţi din anul 2013, când a fost acreditat. Prin competenţa şi dedicarea echipei ATI, reuşeşte să identifice majoritatea cazurilor potenţiale şi astfel poate oferi rudelor şansa să salveze viaţa unor semeni. Prin acest demers, am vrea să mulțumim familiilor donatorilor, deoarece fără gestul lor, salvarea de vieți prin transplant nu ar fi posibilă”, se menționează într-un anunț al spitalului.

Din echipa de transplant fac parte: dr. Pantiș Carmen - coordonator transplant, dr. Negrău Marcel, dr. Blaga Elena, dr. Monica Filip, dr. Mirt Simona, dar şi peste 10 asistenţi ATI. 

„Prin devotamentul lor, acești profesioniști lucrează neîncetat de ani de zile pentru a transforma suferința în speranță, făcând posibilă încă o dată rostirea cuvintelor „#DA pentru VIAȚĂ!”, se mai spune în anunț. 

Una dintre ultimele prelevări a avut loc după ce familia unei paciente în vârstă de 75 de ani, aflată în moarte cerebrală în urma unui stop cardiorespirator, a fost de acord cu donarea de organe dupa decesul rudei lor.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 150 de lei
  • Digital – 100 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe