Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a participat la recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a secţiei externe de oncologie medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Investiţia s-a ridicat la circa 3 milioane de euro. Ministrul s-a declarat impresionat de proiectul prin care o clădire veche a fost reabilitată termic, modernizată şi dotată, astfel încât să poată oferi standarde de calitate pacienţilor oncologici, informează Agerpres.
Este al doilea model de dezvoltare, de reabilitare a unor clădiri istorice, care corespunde întru totul standardelor de calitate. (...) Am văzut echipa de la această secţie de oncologie, sunt opt medici - şase medici oncologi, doi medici hematologi -, este un concept integrat - lucrul acesta este, iarăşi, extrem de important, pentru că nu trebuie doar să tratăm pacientul într-un anumit moment. Este un concept integrat: spitalizare de zi, spitalizare continuă şi paliaţia”, a spus Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătăţii a adăugat că anul trecut au fost diagnosticate, la nivel naţional, aproximativ 100.000 de cazuri noi de cancer, boală care a devenit una din principalele cauze de morbiditate şi de mortalitate în România.
Potrivit informaţiilor prezentate de către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, în administrarea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, investiţia de la această secţie externă a început printr-un proiect de reabilitare termică cu fonduri europene, în valoare de 500.000 de euro, şi a continuat cu dotarea la standarde moderne a secţiei, reabilitarea altor două corpuri de clădire şi cu construcţia unei staţii de oxigen - investiţii realizate cu fonduri din bugetul judeţean şi ale spitalului, care s-au ridicat la 2,4 milioane de euro.
Secţia externă de oncologie medicală de la Bistriţa funcţionează cu 60 de paturi, dintre care 32 pentru spitalizare continuă, 10 pentru îngrijiri paliative şi 18 pentru spitalizare de zi.
Virusul herpetic modificat ar putea fi eficace împotriva cancerului
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe