Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Virusul herpetic modificat ar putea fi eficace împotriva cancerului

Viața Medicală
L. Budin marţi, 27 septembrie 2022, ora 13:52

O echipă de cercetători de la Institute for Cancer Research din Londra a injectat pacienții oncologici cu o versiune modificată a virusului herpes simplex, iar rezultatele sunt încurajatoare.

Cercetările clinice privind această terapie virală sunt la început. Au beneficiat de ea 39 de pacienți cu cancer de piele, de esofag, de cap și gât. O parte a primit injecții cu virus modificat genetic, alta - o combinație între virus și medicamentul nivolumab, informează Top Santé și Daily Mail.

cercetare-medicala

Un britanic de 39 de ani a primit injecția cu forma modificată a virusului, care se realizează directă în tumoră. Pacientul, suferind de un cancer netratabil al glandelor salivare, a acceptat să participe la studiul Institute for Cancer Research – și doi ani mai târziu, este încă în viață.

Virusul modificat genetic i-a fost injectat în tumoră la fiecare două săptămâni, preț de 5 săptămâni. Obiectivul unei astfel de abordări este de a „coloniza” tumora și de a o face să „explodeze”. Sistemul imunitar este impulsionat să lupte contra bolii.

În grupul tratat doar cu virusul modificat, la 3 din 9 subiecți s-a constatat o scădere în dimensiuni a tumorii. În cazul celor care au primit virusul combinat cu medicament (30 de persoane), efectele benefice au fost constatate în 7 cazuri. Chiar dacă asta pare puțin, în acest stadiul al cercetării, rezultatele sunt încurajatoare, notează Top Santé.

ASSMB vrea să continue proiectul Spitalului Metropolitan

Etichete: cercetare britanica injectare virus herpes simplex modificat tratament cancer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC