Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Internaționale

Senzor ce reduce numărul spitalizărilor pentru IC

de Florentina Ionescu - iun. 16 2023
Senzor ce reduce numărul spitalizărilor pentru IC

Potrivit unui studiu european desfășurat recent, utilizarea senzorului CardioMEMS HF System, realizat de compania Abbott, a dus la scăderea cu 44% a numărului de spitalizări în rândul pacienţilor cu insuficienţă cardiacă (IC).

Studiul a relevat și o îmbunătăţire a scorurilor raportate de pacienţi privind calitatea vieţii, la trei luni de purtare a senzorului. Având dimensiunile unei agrafe pentru hârtii, senzorul este implantat în artera pulmonară printr-o intervenţie minim invazivă, cu ajutorul unui cateter. De acolo transmite wireless modificările de ritm cardiac și de presiune arterială. În acest fel, el poate trage un semnal de alarmă atunci când starea pacienţilor cu insuficienţă cardiacă se agravează.

Insuficienţa cardiacă este o problemă de sănătate la nivel global, afectând peste 64 de milioane de persoane. IC aduce cu sine probleme semnificative pentru sistemele de sănătate, din cauza reinternărilor frecvente.


Notă autor:

https://www.massdevice.com/abbott-cardiomems-sensor-nearly-halves-heart-failure-hospitalizations/
https://www.youtube.com/watch?v=oG8UHLCq7ko&t=107s

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe