Newsflash
Cultură

Seara poeților nedebutați

de Florentina Ionescu - apr. 24 2023
Seara poeților nedebutați

Iubitorii de poezie sunt invitați vinerea aceasta la Seara poeților nedebutați, eveniment care va avea loc librăria Cărturești Verona.

Poetic Hub revine cu un eveniment ce are în prim-plan poezia contemporană. Astfel, iubitorii de poezie din Capitală sunt invitați vineri, 28 aprilie, de la ora 18:30, în librăria Cărturești Verona (strada Pictor Arthur Verona 13-15), pentru o seară a poeților nedebutați. 

seara poetilor nedebutati
Fotografie de la Suzy Hazelwood: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/scriitor-scriitoare-autor-autoare-4587610/

 

Moderatori vor fi: Andrei Zbîrnea și Mihai Marian.

Vor citi poezie: Daniela Bejinariu, Alexandra-Mălina Lipară și Daniela Vizireanu.

Evenimentele Poetic Hub aduc în prim-plan poezia contemporană, noile direcții tematice în poezie, dar și intersecțiile dintre poezie și alte arte.

„Se adresează atât cititorilor de poezie, cât și celor care nu au avut curaj încă să se apropie de ea și pe care îi invităm să o descopere alături de noi”, spun inițiatorii acestui demers, pe pagina oficială de Facebook dedicată evenimentului.

Despre moderatori și invitate

Andrei Zbîrnea (n. 1986) - poet, jurnalist, promotor cultural și copywriter. Omul bun la toate la Atelierul Mornin’ Poets. Coordonatorul proiectului de recenzii Kooperativa Poetică și colaborator al revistelor Familia și Matca Literară. Cel mai recent volum publicat - nick cave@bergen (Casa de Pariuri Literare, 2021). Cartea a fost nominalizată la Secțiunea Cea mai Bună Carte de Poezie a Anului 2021, la Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș”, ediția a LIV-a. Fan al echipei Borussia Dortmund.

Mihai Marian (n. 1975) a publicat "negru opac" (Eurostampa 2018), "în timp ce tu" (Eurostampa 2019, Charmides 2022 - ediția a doua). Poemele sale au apărut în majoritatea publicațiilor importante din țară: Poesis Internațional, Ramuri, Sintagme Literare, Echinox, Vatra, Opt motive, omiedesemne.ro, Familia. Din 2019 organizează la Buzău, alături de Lorena Purnichi, clubul de lectură NOISE POETRY. Traduce din limbile: engleză, spaniolă, franceză, italiană. În 2020 a câștigat premiul trei la concursul național de proză Rețeaua Literară, organizat de PEN România. Din 2018 este redactor al revistei buzoiene Literadura.

Daniela Bejinariu (24 septembrie 1996, Dorohoi, Botoșani) este Purtător de cuvânt, Moderator în rezervă și Membru al Casei de poezie Light of Ink Suceava. A absolvit Facultatea de Drept, Colegiul juridic franco-român de studii europene (Universitatea din București, în colocviul cu Universitățile Pantheon, Sorbona, Paris 1) și Masterul de Management Proiecte, engleză, Școala Națională de Științe Politice și Administrative, în prezent lucrând în acest domeniu. În liceu a câștigat o serie de premii și mențiuni literare, iar recent a obținut Marele Premiu în cadrul Concursului Național de Poezie „Nicolae Labiș”, ediția 2022.

Alexandra-Mălina Lipară (n. 2000) studiază literatura comparată la Facultatea de Litere din Cluj. Susține feminismul. Este interesată mai ales de funcția cognitivă a literaturii. Poeme de-ale sale au fost traduse în franceză și spaniolă.

Daniela Vizireanu (n. 1999, Brăila) urmează cursurile masteratului de Studii Literare, secția de cercetare, la Facultatea de Litere din București și este asistent de cercetare științifică la Institutul de Teorie Literară „G. Călinescu”. Scrie poezie și cronică literară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe