Newsflash
Știri

SCJU Cluj-Napoca: intervenție cu materiale utilizate în premieră națională

de L. Budin - feb. 13 2023
SCJU Cluj-Napoca: intervenție cu materiale utilizate în premieră națională

Dr. Horațiu Coman a efectuat embolizarea unei malformații arteriovenoase, utilizând în premieră națională materiale pe bază de polimeri (Shape Memory Polymer).

O nouă intervenție chirurgicală de excepție a avut loc recent în cadrul departamentului de radiologie intervențională de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, se arată pe pagina de Facebook a unității medicale. Echipa condusă de dr. Horațiu Coman, medic primar chirurgie vasculară, a efectuat embolizarea unei malformații arteriovenoase la un pacient de 62 de ani, utilizând în premieră națională materiale de embolizare speciale pe bază de polimeri. 

premiera_scju_cj

Dr. Horațiu Coman a venit în SCJU Cluj-Napoca în anul 2022, după o experiență de 11 ani în clinici de prestigiu din Germania. 

Astăzi, echipa medicului Coman a fost întregită de dr. Mihai Crețeanu, medic primar radiologie intervențională din Cadrul Spitalului Județean Suceava, și dr. Dan Duma, coordonatorul departamentului de specialitate din cadrul SCJU Cluj”, se arată în postare.

Spitalul „a făcut o prioritate din adoptarea  ultimelor practici din domeniul radiologiei intervenționale, prin procedee minim-invazive, care contribuie la reducerea costurilor și a timpului de recuperare a pacientului”, se mai arată.

Următorul obiectiv este acela de pune practicile medicale moderne la dispoziția pacienților, fără restricții, chiar dacă consumabilele utilizate în astfel de intervenții au un preț destul de mare”, se subliniază. 

Acest lucru este confirmat de cele peste 120 de intervenții chirurgicale făcute cu ajutorul angiografului de înaltă performanță, în șase luni de la punerea în funcțiune.

Compartiment pentru copiii cu autism, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe