Newsflash
Știri

Compartiment pentru copiii cu autism, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași

de Dorina Novac - feb. 6 2023
Compartiment pentru copiii cu autism, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași

În cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi va fi înființat un compartiment adresat copiilor cu patologie din spectrul autist, a anunțat Alina Belu, managerul unității medicale.

Spitalul „Sfânta Maria” din Iași ar fi primul spital pediatric din ţară care ar avea inclus un astfel de compartiment, scrie Agerpres.

Spitalul Sfanta Maria Iasi

Citește și: O nouă Unitate de Primiri Urgențe, la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași

„Din nefericire, această patologie este din ce în ce mai frecventă. Noi vrem să înfiinţăm acest centru în primul rând pentru diagnostic şi tratament, pentru a putea recupera pacienţii până la vârsta de 5 ani. Este foarte important acest lucru. Pentru a avea succes în astfel de terapii, copiii trebuie să fie diagnosticaţi între vârsta de 1-2 ani, ceea ce în acest moment nu se întâmplă la nivelul Moldovei”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

Aceasta a precizat că a purtat discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate spectrul autism pentru a gândi şi proiecta acest compartiment.

De asemenea, managerul spitalului a subliniat importanţa dezvoltării şi demarării la nivel naţional a unui program de screening pentru depistarea timpurie a afecţiunilor din spectrul autist.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe