Newsflash
Sănătate privată

Acces gratuit pentru pacienții post COVID, oferit de o rețea de spitale private

de Florentina Ionescu - feb. 25 2021
Acces gratuit pentru pacienții post COVID, oferit de o rețea de spitale private

O rețea de spitale private oferă gratuit pachete care facilitează accesul pacienților la supravegherea stării de sănătate după vindecarea de COVID-19.

Până în prezent, rețeaua de sănătate Regina Maria a investit aproape 300.000 de lei în servicii gratuite oferite cadrelor medicale și tuturor pacienților care depășesc faza acută a bolii COVID-19, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

Monitorizare post COVID

Acest proiect va continua în cadrul Clinicii POST COVID. Acestei investiții i se adaugă peste 130.000 lei în servicii bonus, în trei pachete complexe ce completează gama de servicii post COVID, potrivit sursei citate.

Încă din luna mai 2020, rețeaua privată a lansat Clinica POST COVID, un proiect destinat monitorizării pacienților infectați și vindecați de SARS-CoV-2. De atunci, programul este gratuit pentru toate cadrele medicale și poate fi accesat în continuare pentru analize și investigații necesare.

De asemenea, și persoanele vulnerabile care nu pot accesa servicii medicale private au șansa de a discuta cu un medic generalist, care să le analizeze cazul în mod gratuit, prin Pachetul Start, ce include și o serie de analize de laborator pentru evaluarea stării generale de sănătate. 

Simptomele persistă chiar și după vindecare 

Există cazuri de pacienți care se luptă cu o serie de simptome care persistă în timp, cum ar fi oboseala marcantă, dureri musculare persistente, cefaleea sau senzația de lipsă de aer. Pacienții cu simptome persistente, după patru săptămâni de boală, suferă de ceea ce specialiștii au denumit COVID de „lungă durată” sau „long COVID”, despre care Viața Medicală a scris mai multe aici.

„Este important să înțelegem faptul că, după declararea vindecării, simptomatologia poate persista. De aceea, am ales să ne implicăm oferind acces gratuit, oricui dorește, la servicii medicale pentru monitorizarea post COVID. Sunt pacienți care ne-au călcat pragul cu simptome ce au persistat până la câteva luni după depășirea bolii, simptome ce pot fi prevenite sau ținute sub control prin monitorizarea stării de sănătate. Vom continua să investim în sănătatea românilor și în oferirea celor mai bune soluții medicale pacienților noștri și comunităților din care facem parte”, a declarat Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, la rețeaua de sănătate Regina Maria.

Laborator REGINA MARIA

Monitorizare post COVID-19

Există situații în care persoanele vindecate de COVID-19 necesită investigații complexe. Pentru aceștia, sunt disponibile trei pachete cu discount de până la 50%. Serviciile de monitorizare post COVID sunt incluse în peste 95% dintre abonamentele de sănătate ale Rețelei.

Pentru a intra în programul de monitorizare post COVID, pacienții care au medic curant în rețea și o trimitere pentru investigațiile și analizele necesare, se pot programa direct în clinicile Regina Maria dedicate pentru recoltarea analizelor și efectuarea investigațiilor. Pacienții care nu au un medic curant se pot programa la un consult pentru monitorizare post COVID pe site-ul rețelei de sănătate, urmând a fi contactați de un operator din Call Center.

E nevoie de evaluare după vindecare

Infecția cu SARS-CoV-2 poate afecta starea generală de sănătate a pacienților, indiferent de  vârstă și de forma de boală. Se impune astfel o atenție sporită la urmările ce pot apărea în organism, iar cei care s-au vindecat au nevoie de o evaluare post vindecare. Monitorizarea pacienților poate consta în investigații imagistice – CT torace – și o serie de analize de sânge, ce vor fi recomandate de medic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe