Newsflash
Știri

S-a lansat Osteoclub platforma dedicată osteoporozei

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - sept. 22 2019
S-a lansat Osteoclub platforma dedicată osteoporozei

Zentiva România lansează singura platformă dedicată informării asupra osteoporozei.

Website-ul se adresează atât pacienţilor cât şi aparţinătorilor şi celor aflaţi la risc de a dezvolta ceastă afecţiune. 

Osteoporoza afectează miroarhitectura osoasă determinând scăderea rezistenţei şi creşte criscul de fracturi. În România se estimează că aproape 1 milion de persoane suferă de osteoporoză iar 86% dintre cei care au un risc crescut de a suferi o fractură nu primesc tratament. 

În Europa dizabilitatea provocată de farcturile secundare osteoporozei este mai mare decât cea cauzată de cancere şi este comparabilă sau chiar mai mare decât cea asociată unor boli cronice precum bolile cardiovasculare, astmul, artrita reumatoida etc. 

Costurile tratamentului osteoporozei sunt estimate la 37 miliarde de euro în Uniunea Europeană din care 66% sunt destinate tratamentului fracturilor, 5% pentru prevenţia farmacologică şi 29% pentru îngrijirea pe termen lung a fracturilor. În România povara financiară se estimează că va ajunge la 151 milioane de euro până în 2025.

“Platforma pe care am lansat-o urmăreşte să informeze pacienţii şi familiile acestora, precum şi pe cei din categoriile de risc. De asemenea, platforma vine să completeze abordarea medicala intervenţională, concentrându-se asupra stilului de viaţă care poate contribui la prevenirea afecţiunii, amânarea instalării, consolidarea sănătăţii musculaturii şi a oaselor pacienţilor, precum şi la evitarea complicaţiilor asociate osteoporozei”a declarat Liliana Gherghe, Director Medical Zentiva Romania.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe