Newsflash
Internaționale

Roche a obținut evaluarea prioritară pentru medicamentul tocilizumab

de Dorina Novac - apr. 4 2022
Roche a obținut evaluarea prioritară pentru medicamentul tocilizumab

Compania Roche a declarat că agenţia americană pentru medicamente a acordat statutul de evaluare prioritară medicamentului tocilizumab, destinat pacienţilor spitalizaţi cu COVID.

Acest statut este rezervat medicamentelor pentru boli grave, pentru care există puţine opţiuni de tratament, în vederea examinării prioritare a cererii lor de omologare, scrie Agerpres.

Dacă va fi aprobat, medicamentul, comercializat sub numele de „Actemra” sau „RoActemra”, în funcţie de ţară, va fi primul imunomodulator aprobat în SUA pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19, a precizat Roche într-un comunicat.

Citește și: Roche anunță rezultate promițătoare în urma testării unui nou tratament anti-COVID

Decizia Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) este aşteptată în a doua jumătate a lui 2022, a adăugat compania elveţiană.

Roche a depus o cerere de omologare pentru acest tratament administrat intravenos pacienţilor adulţi spitalizaţi, care sunt trataţi cu corticosteroizi şi care au nevoie de oxigen. Această cerere s-a bazat pe patru studii efectuate pe 5.500 de pacienţi spitalizaţi.

De la începutul pandemiei, peste un milion de persoane spitalizate cu COVID-19 au fost tratate cu acest anticorp monoclonal utilizat în tratarea artritei reumatoide.

În SUA, tocilizumab a fost deja utilizat pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi pe baza unei aprobări de urgenţă acordate în iunie 2021.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe