Newsflash
REUNIUNI

Noi principii în managementul bolii BehÇet

de Cristina GHIOCA - oct. 18 2019
Noi principii în managementul bolii BehÇet

Anul trecut, experţii EULAR (The European League Against Rheumatism – Liga Europeană împotriva Reumatismului) au căzut de acord că, atunci când se vorbește despre Behçet, termenul „sindrom” este mai exact decât cel de „boală”, întrucât afecţiunea reprezintă o constelaţie de simptome, a atras atenţia prof. dr. Claudia Mihailov (Constanţa), în cadrul congresului de la Poiana Brașov. Totodată, după revizuirea a 3.927 de articole și includerea a 192 de studii, specialiștii EULAR au stabilit cinci principii și zece recomandări privind managementul bolii Behçet.

Primul principiu arată că acest sindrom are o evoluţie cu remisiuni și recăderi, obiectivul tratamentului fiind oprirea promptă a exacerbărilor inflamatorii și a recurenţelor pentru a preveni afectarea organelor. Al doilea principiu vorbește despre necesitatea unei abordări multidisciplinare pentru a asigura o îngrijire optimă a pacienţilor, în timp ce al treilea aduce în discuţie importanţa tratamentului individualizat al pacienţilor. Potrivit experţilor EULAR, schema terapeutică trebuie să ţină cont de vârsta bolnavilor, de gen, de tipul și severitatea afectării de organ. Cel de-al patrulea principiu atrage atenţia că afectările oculare, neurologice, vasculare și gastrointestinale se pot asocia cu un prognostic rezervat al afecţiunii. Ultimul principiu subliniază faptul că, în timp, manifestările clinice se pot remite la mulţi pacienţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe