Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Regele Charles va fi internat săptămâna viitoare, pentru un tratament la prostată

de Florentina Ionescu - ian. 18 2024
Regele Charles va fi internat săptămâna viitoare, pentru un tratament la prostată

Săptămâna viitoare, regele Charles va merge la spital pentru un tratament al unei afecțiuni benigne la prostată.

Potrivit unui anunț făcut de reprezentanții Palatului Buckingham miercuri, 17 ianuarie, regele Charles va fi internat în curând, pentru tratamentul hiperplaziei benigne de prostată (HBP), numită și „prostată mărită”, după cum a relatat CNN pe site-ul său. 

Tot reprezentanții de la Palatul Buckingham au spus că regele va urma un tratament „frecvent, pe care îl fac mii de bărbați în iecare an” și au precizat că această condiție medicală de care suferă regele este „benignă”. Potrivit acelorași reprezentanți, vizita în spital a regelui presupune o „procedură în scop corectiv”. 

Evenimentele publice ale suveranului Marii Britanii, în vârstă de 75 de ani, vor fi amânate pe o perioadă scurtă de timp, cât acesta se va recupera, se mai menționează în declarația făcută publică de Palatul Buckingham.

Regele a dorit să împărtășească detaliile diagnosticului său pentru a încuraja alți bărbați care este posibil să se confrunte cu simptomele prostatei mărite, în ideea de a-i încuraja și să meargă la un control medical pentru a cere sfatul unui profesionist din domeniul sănătății, a transmis o sursă pentru CNN. 


Notă autor:

Sursa foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Charles_%2852877352018%29_%28cropped%29.jpg

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe