Newsflash
Știri

Rectorul UMF Cluj: „În ciuda dificultății vremurilor, am obținut rezultate remarcabile”

de Florentina Ionescu - mar. 28 2022
Rectorul UMF Cluj: „În ciuda dificultății vremurilor, am obținut rezultate remarcabile”

Prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu este medic primar și totodată rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Săptămâna trecută, prof. dr. Anca Dana Buzoianu (foto) a prezentat în ședința de Senat raportul anual privind starea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. 

anca dana buzoianu

Întocmind acest raport, rectorul UMF Cluj a observat că, în ciuda dificultății vremurilor, universitatea pe care o reprezintă a obținut rezultate remarcabile, „ce s-au reflectat atât în creșterea cifrei de școlarizare și a numărului de candidați la programele de studiu, în numărul mare de articole științifice și proiecte de cercetare, cât și în rezultatele financiare obținute”. 

UMF „Iuliu Hațieganu” , pe locul 4 în clasamentul universităților din România 

Printr-un efort colaborativ, al tuturor membrilor comunității academice, anul 2021 a fost marcat de o serie de realizări și performanțe, dintre care prof. dr. Anca Dana Buzoianu a amintit pe o rețea socială doar câteva dintre cele mai importante.

În urma evaluării instituționale externe a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca va păstra calificativul grad de încredere ridicat, în următorii cinci ani, a scris rectorul pe pagina sa oficială de Facebook. 

UMF „Iuliu Hațieganu” a lansat proiectul Start-up Sănătos 

Rezultatele obținute la examenul național de intrare în rezidențiat clasează UMF Cluj pe primul loc în topul universităților de profil din întreaga țară, cu cea mai mare rată de promovare și cele mai multe punctaje de peste 80%, la toate cele trei domenii.

UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a fost listată în cele mai importante rankinguri academice internaționale, situându-se printre cele mai bune 1.000 de universități din lume. Datorită acestui fapt, UMF Cluj ocupă locul 4 în metarankingul universităților din România.

„Am înregistrat un număr record de candidați internaționali la programele de studiu în limba franceză și limba engleză și rămânem în continuare universitatea din România cu cei mai mulți studenți străini, cu aproximativ 3.000 de studenți, care provin din 61 de țări de pe 6 continente”, a adăugat rectorul în raportul întocmit recent.

În ceea ce privește cercetarea științifică, în UMF „Iuliu Hațieganu” s-au derulat 119 proiecte de cercetare, în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro.

„De asemenea, pentru a facilita și a crește performanța cercetării și a publicării de articole științifice în reviste de specialitate, am investit peste 400.000 de euro, din fondurile proprii ale universității, în susținerea cercetătorilor (cadre didactice și studenți)”, a amintit prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

Ea a adăugat că pentru a asigura condiții optime pentru desfășurarea activităților din cadrul universității, anul trecut s-au implementat o serie de investiții majore, în valoare de aproape 4 milioane de euro. Dintre acestea, cea mai importantă a fost reabilitarea și modernizarea căminului 7 Hașdeu, care oferă acum condiții la nivelul standardelor internaționale de la universitățile mari din vestul Europei.

„Consider că tot ce am realizat împreună în 2021 poate reprezenta un model pentru anii ce vor urma, un început pentru ce trebuie să clădim în continuare. Adresez mulțumiri și felicitări tuturor colegilor mei pentru modul profesionist în care își fac datoria față de universitate și față de țară. Fiecare dintre noi jucăm un rol important în evoluția școlii noastre!”, a transmis rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe