Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Primul medicament biosimilar care tratează scleroza multiplă, aprobat de FDA

de Florentina Ionescu - aug. 28 2023
Primul medicament biosimilar care tratează scleroza multiplă, aprobat de FDA

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA aprobă primul medicament biosimilar pentru tratamentul sclerozei multiple.

Recent, Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat la 24 august medicamentul Tyruko (natalizumab-sztn), primul biosimilar la injecția cu Tysabri (natalizumab) pentru tratamentul adulților cu scleroză multiplă, se arată pe site-ul agenției

Tyruko, la fel ca Tysabri, este indicat și pentru inducerea și menținerea răspunsului clinic și remisiei în cazul pacienților adulți cu boală Crohn moderată până la sever activă. 

„Medicamentele biosimilare înseamnă opțiuni eficiente de tratament suplimentare, care au potențialul de a crește accesul persoanelor cu forme recurente de scleroză multiplă. Aprobarea de astăzi ar putea avea un impact valoros pentru pacienții care vor să se dedice managementului bolii lor”, a declarat dr. Paul R. Lee, directorul Diviziei de Neurologie 2 din cadrul Centrului pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor din cadrul FDA. 

Tyruko este aprobat pentru a trata următoarele forme recurente de scleroză multiplă (SM):

  • Sindromul izolat din punct de vedere clinic – o primă ocurență a simptomelor de SM, 
  • Boală recurentă (forma „relapsing-remitting disease”) – un tip de SM care are loc când pacienții au episoade de noi simptome neurologice urmate de perioade de stabilitate; și 
  • Boală secundară activă progresivă – când pacienții se confruntă cu dizabilitate graduală, agravată, cu perioade de recurență. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe