Newsflash
Știri

Prima tranşă de vaccin anti-COVID produs de Moderna ajunge miercuri în România

de Dorina Novac - ian. 12 2021
Prima tranşă de vaccin anti-COVID produs de Moderna ajunge miercuri în România

Prima tranșă de 14.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge, miercuri, în România, la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”.

Potrivit Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.

Citiți și: A început distribuția vaccinului anti-COVID de la Moderna în statele membre UE

vaccin moderna
Sursă imagine: unsplash.com

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vărsta de peste 18 ani.

Sursa citată mențiionează că cele două variante de vaccinuri disponibile în UE – cel al Moderna și cel al Pfyzer - sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeași.

Citește și: Care sunt diferențele dintre vaccinurile BioNTech-Pfizer și Moderna

Vaccinul BioNTech-Pfyzer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%.

„Pentru niciunul dintre vaccinuri nu se poate spune, încă, măsura în care previn și infecția asimptomatică cu virusul SARS-CoV-2. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul să genereze anticorpi necesari în lupta cu virusul. Anticorpii sunt pregătiți să lupte cu virusul real atunci când persoana vaccinată este expusă la infecția cu SARS-CoV-2”, a explicat Comitetul de coordonare a vaccinării.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe