Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Prima aplicație de mobil care livrează doze de insulină

de Florentina Ionescu - feb. 22 2022
Prima aplicație de mobil care livrează doze de insulină

FDA, agenția federală pentru hrană și medicamente a Statelor Unite, a aprobat prima aplicație de smartphone care furnizează dozele de insulină.

Telefonul inteligent are de acum o nouă trăsătură la capitolul tehnologie: capacitatea de a administra dozele de insulină, scrie medicalxpress.com. Recent, FDA (Food and Drug Administration) din SUA a oferit aprobarea unei prime aplicații pentru iPhone și telefoanele cu sistem de operare Android, aplicație capabilă să le calculeze pacienților cu diabet zaharat dozele de insulină. 

Pancreasul artificial schimbă viaţa copiilor cu DZ1 

aplicatie smartphone livrare insulina pompa de insulina diabet
Fotografie creată de Artem Podrez, de la Pexels

Într-o declarație de presă recentă, Tandem Diabetes Care a confirmat că aplicația sa de mobil numită t:connect, care se leagă la pompa de insulină a companiei (t:slim X2), le va permite utilizatorilor diagnosticați cu diabet zaharat să își administreze o doză de insulină direct prin intermediul telefonului lor mobil. 

MiniMedTM 780G Advanced Hybrid Closed Loop pentru tratarea DZ1 - disponibil acum în România 

Caracteristica este folosită pentru dozarea dozelor de insulină în bolus, au declarat reprezentanții companiei menționate anterior.

„Această clarificare a FDA validează și mai mult angajamentul nostru pentru inovație și pentru comunitatea pacienților cu diabet”, a declarat John Sheridan, CEO și președinte al companiei Tandem Diabetes Care.

Reprezentanții companiei nu au spus când vor lansa această caracteristică a aplicației de mobil. 

Pancreasul artificial, noi perspective de tratament 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe